Sunday, 5 July 2015

Combo Teknik 11 & Teknik 8 - Wealth Creation Wonders With Loan ASB

13k Jadi 178k Or Even More
======================
Mari saya tunjukkan bagaimana gandakan duit anda dgn Teknik 11. 

Pembuktian modal thn pertama 12,953.68 berganda jadi 178k-374k selepas 10thn.

Sy dh tunjukkan kira2 ROI 40% (thn pertama) hingga ROI 54% (thn ke10) per year dlm blog sy sblm ni kan?

Jom kira dgn minimum 40% selama 10thn.

Tahun1 
□□□□□□
1 akaun shj iaitu anda punya sendiri

Modal         Loan ASB      Hasil
~~~~         ~~~~~~~     ~~~~
12,953.68    200k     18,150.73

Tahun2
□□□□□□
2 akaun iaitu anda punya sendiri dan 1 proxy dgn Teknik 8 aka abg ngah

Modal         Loan ASB      Hasil
~~~~         ~~~~~~~     ~~~~
12,953.68    200k     18,350.73
   5,159.08       79k      7,169.54
_______________________________
Baki 37.97     279k     25,520.27

Modal terkini 25,558.24

Tahun3
□□□□□□
2 akaun iaitu anda punya sendiri dan 1 proxy dgn Teknik 8 aka abg ngah

Modal        Loan ASB      Hasil
~~~~        ~~~~~~~     ~~~~
12,953.68    200k     18,550.73
12,502.84     193k      17,594.46
________________________
Baki 101.72     393k    36,145.19

Modal terkini 36,246.91

Tahun4
□□□□□□
3 akaun iaitu anda punya sendiri dan 2 proxy dgn Teknik 8 aka abg ngah

Modal         Loan ASB      Hasil
~~~~        ~~~~~~~      ~~~~
12,953.68    200k     18,550.73
12,953.68    200k      18,422.73
10,312.60       159k     14,329.83
________________________
Baki 26.95      559k    51,303.29

Modal terkini 51,330.24

Teruskan (sdang updating)

Siapa yg fhm dan nk cuba sambung?? Congak2 dpt 70k dgn 3 proxy involved


#unitpercaya

Catatan:
=======
a. Kiraan yg lbh tepat adalah atas kadar 11 bln byr serta dividen dan bonus atas kadar 11 bln shj.

Namun, utk permudahkan kiraan, aku ambil as if byr 12 bln dan dividen serta bonus bg 12 bln juga.

Renyah nk kira bonus purata baki minimum 120bln.

b. Bg yg rajin, sila buat kiraan tepat. Anda akan seronok bila investment anda dpt dirancang sehampir tepat yg boleh.

c. Ingat lg ttg 6 sumber hasil dr loan ASB? Aku blm kira lg 2 sumber hasil dlm kira2 ni. Kalau aku kira jugak, korang terus pengsan, x ingat nk solat terawih dan khatam quran.

9 comments:

  1. Eemm...sedar xsedar dh hampir 3thn sejak kali pertama terbaca teknik Loan ASB..namun sampai loni tak juga bertindak,umur dh hampir 40thn rasanya dh terlambat kot..maybe ni sebab kenapa sasaran tidak dpt tercapai...

    ReplyDelete
  2. Bertindak skrg.. sy sudah merasa hasilnya.. Alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh share apa status pelaburan tuan sekarang? in 2017. berapa dah modal, berapa dah untung? berbaloi tak?

      Delete
  3. As-salam, macam mana caranya. masih kurang faham boleh tolong jelaskan. pencerahan tolong

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buka carigold.. bca thread himpunan teknik loan asb.. syok bila da dkt2 nk announce dividen.. cm tnggu pngumuman raya.. huhu

      Delete
  4. Dah laa apply LASB 200k nak 6 bulan payslip, pastu setahun terminate pulak, pastu apply lg 200k, agak2 pegawai yg uruskan LASB jemu x tiap2 tahun jumpe org yg same aja.?he9

    ReplyDelete
  5. Pngorbanan itu penting.. ktepikan isu jemu@tidak.. itu hak kita n officer tersebut mkn gaji.. mhu atau tdak mreka plu buat.. tepuk dada tnya selera.. tq

    ReplyDelete
  6. Teknik 11 sgt berguna utk yg berusia. Tiada lg duit hangus byr insuran. Dan pasti jika ada hasil yg berbaloi, byk org sanggup lakukan apa saja.

    Stay focus, take action. As a manager of your investment do all these 4 manager functions:

    Plan
    Organize
    Lead
    Control

    ReplyDelete
  7. assalammualaikum...blh sy tau max untuk satu acc asb brape ribu?? then atas seorang tu bkn blh bkk satu buku je ke>> ape mksud tuan proxy tu? proxy tu means buat pinjaman bank laen or bkk buku laen??

    ReplyDelete